de ziel van de plek

Nieuws

Rijpwetering – De Ripse Schans wordt een energieneutrale woonwijk

Het bestemmingsplan voor De Ripse Schans in Rijpwetering is in november 2016 vastgesteld; de bouw van de woningen start in januari 2017.

In het bebouwingslint van Rijpwetering heeft een timmerfabriek zijn bedrijfsvoering beëindigd. Dit terrein biedt nu plaats voor 14 woningen. Het stedenbouwkundig en bestemmingsplan heeft Antony Marcelis in samenwerking met A12 Architectuur bna samengesteld. Hij trad hierbij op als Breeam-expert gebiedsontwikkeling. 

De woningen en het gehele terrein gaan energieneutraal werken. De opzet van het plan, de materialisering en het energievraagstuk zijn vanaf de start van de planvorming uitgewerkt met het doel een hoge duurzaamheid te bereiken. In dit kader treedt Antony Marcelis op als Breeam expert voor gebiedsontwikkeling. De planvorming en de realisering is gericht op het verkrijgen van een Breeam duurzaamheidcertificaat van good tot very good. Communicatie met alle betrokkenen en synergie met de omgeving zijn hierbij belangrijke aandachtspunten. De komende zes maanden doorloopt het project de planologische procedure waarna in 2015 dit energieneutrale project gerealiseerd wordt. Het project komt tot stand door Jan van Tol Ontwikkeling B.V in combinatie met Jobo.

Link: www.kaagenbraassem.nl

rijpwetering 01rijpwetering 02